Sjötterie

We hebben een nieuwe Koning en hij heet Raymond Raven.

Waar zijn we aan begonnen……..

Huh zult u denken, het was toch de bedoeling dat Willem-Alexander Koning zou worden. Klopt, maar dan wel in een ander koninkrijk. In de Waereldsjtad wordt maar één Koning geaccepteerd en dat is de schutterskoning van Schutterij HH. Marcellinus & Petrus. 2 mei jl. was weer de grote dag voor de heren schutters, wie zou de opvolger worden van Henri Janssen? Het zou een enerverende strijd worden, niet in de minste plaats door toedoen van Pluvius. Tengevolge van een stevige regenbui moest de schietwedstrijd tijdelijk worden stilgelegd, tijd om weer even op krachten te komen.

Pas op, het kruit wordt nat…….

Na de hervatting werd het nog spannend, 5 schutters – waaronder de regerende Koning – streden nog om de titel. Bij het 148ste schot was het uiteindelijk raak. De vogel koos het luchtruim en landde voor de voeten van de nieuwe Koning. Een telg uit een schuttersgeslacht want vader is schutter – en tijdelijk vaandeldrager -, oom is Generaal en tante is marketenster; uiteraard allen bij de Schutterij van Awt-Gelaen.

Het is gebeurd…….

Het felbegeerde koningszilver hangt komend jaar om de trotse schouders van Raymond Raven en hij is daarmee – sinds 1937 – de 68ste Koning van Schutterij HH. Marcellinus & Petrus.

– Kijk voor meer foto’s in het album van het Koningschieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *