Sjuut

Regelmatig eten en drinken is een belangrijke steunpilaar van het leven. Hou je op met eten en drinken dan is het snel afgelopen. Eten is noodzakelijk maar het moet ook een beetje leuk zijn en kan ook een sociale activiteit zijn. Dat noemen ze in België “op restaurant gaan”.

Dit weekend was er weer eens zo’n gelegenheid, een gezellige avond rondom eten en drinken.
Men neme een tafelheer en/of dame en een gastronomisch etablissement en succes is verzekerd. De aanwezigheid van 1 of meerdere dinercheques draagt – vooral bij het afrekenen – ook aanzienlijk bij aan de feest-vreugde.

Onze culinaire keuze was gevallen op boerderijrestaurant “Aan Sjuuteeänjd” in het altijd mooie Schinnen. Aan de Dorpsstraat aldaar bestieren Sonja en Jean Thoma hun sfeervolle restaurant. De ontvangst was hartelijk maar toen was het gelijk tijd voor het keuzemoment van de avond, wat gaan we eten en drinken? Zo’n groot dilemma bleek dit niet te zijn, ons oog viel op het 5-gangen surprisemenu met bijbehorend wijnarrangement. Wat kan er nog mis gaan? Nu verwacht u natuurlijk een uitgebreide opsomming van alle gangen en een lijst van de genuttigde wijnen. Jammer dan! Ik heb het niet genoteerd en ik heb ook niet alles onthouden van de uitstekende explicatie van de overigens zeer charmante zwarte brigade.Het zou ook niet helemaal eerlijk zijn om alles te openbaren want dan is het surprisemenu geen verrassing meer en dat is wel de bedoeling.

Over het eindoordeel kan ik kort zijn: Een fantastische culinaire belevenis! Mooie gerechten en dito wijnen, goed verzorgd en een prettige ambiance. “Aan Sjuuteeänjd” biedt een avondvullende culinaire verwennerij die het geld zeker waard is.  Geen Michelinster – wel een Bib Gourmand – maar daarom wel laagdrempeliger en voor meer mensen bereikbaar.

Ik ben geen culinair recensent – dat had u al gemerkt – maar een baantje als restaurant-tester bij Gault Millau of Michelin zou ik niet af slaan, bel of mail me maar……..

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *