Slenaken

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 100
Afstand: 20,4 km.
Start en Finish: Hotel Klein Zwitserland

Paaszondag, mooi weer; ideale omstandigheden voor een mooie wandeling door het Limburgse heuvelland. Het wordt vandaag een pittige maar gevarieerde wandeling met op het einde een stukje België.

De St. Jozefkapel in Schilberg

Vanaf het hotel loop ik de holle veldweg omhoog tot aan wandelknooppunt 70. Hier ga ik rechts richting Schilberg. Aan de 4-sprong aan de rand van de buurtschap – bij de St. Jozefkapel – vervolg ik mijn weg rechtdoor naar Hoogcruts. Via een veldweg kom ik bij de Broekhofkapel aan de doorgaande weg. Over veldwegen en bospaadjes – met de nodige stegelkes – bereik ik Beutenaken. Hier steek ik het riviertje de Gulp over en ga gelijk links door de weilanden langs de Gulp naar de uit 1819 stammende carréboerderij Karsveld. Ik blijf het pad door de weilanden volgen en passeer de voormalige Groenendaal molen. In Pesaken ga ik rechts naar Crapoel.

Grenspaal 14, op naar België

Voorbij het gehucht wandel ik geruime tijd langs de 18 holes van de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem. Vanaf het clubhuis volg ik de dalende holle weg omlaag naar het gehucht Bissen. Bij een wegkruis ga ik rechtsaf en volg lange tijd de weg richting Heijenrath. Bij de parkeerplaats Kinbkeweg van Staatsbosbeheer steek ik de doorgaande weg over en volg rechtdoor het bospad langs de grens met België. Na ruim een half uur wandel ik bij grenspaal 14 Belgisch grondgebied in. Het dalende pad brengt mij naar Teuven waar ik de Sint-Pieterskerk.

Biercafé Zotte Lambiek in Teuven

Met nog zo’n kleine 2 km. te gaan besluit ik in Teuven-Dorp te pauzeren bij Biercafé Zotte Lambiek. Heerlijk vertoeven met een lekker biertje in een soort Suske en Wiske ambiance. Na de pauze via Nurop terug naar hotel Klein Zwitserland. Het was een lange tocht maar zeer de moeite waard……

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *