Smal….

Nog anderhalve week en dan is het zover! Duizenden wandelaars zullen op paaszaterdag de Limburgse wegen weer bevolken terwijl ze trachten de Kennedymars, Swentiboldmars of Minimars te voltooien. Voor ons team staat de 40 km. lange Swentiboldmars op het programma en vandaag staat een laatste training op het programma.

De Amelberga Basiliek in Susteren

De Amelberga Basiliek in Susteren

We lopen vandaag over een deel van de route van volgende week en dat betekent veel asfalt en geen beklimmingen. Dus ook geen modderige bospaadjes en zodoende een waarheidsgetrouwe simulatie van het echte werk, behalve de afstand dan. We wandelen vandaag in ‘het Smalste stukje Nederland‘ tussen de grenzen met Duitsland en België. We starten bij Koffiehuis het IJzerenbos in Susteren – vlakbij de Duitse grens – en lopen naar Café-zaal In de Keet in Illikhoven – nabij de Belgische grens – en vervolgens via een andere route weer terug. Totaal bedraagt de route zo’n 15 kilometer en dat moet voldoende zijn. Bij het NS-station van Susteren steken we het spoor over en slaan direct linksaf. Het oneindig lijkende fiets/wandelpad langs de spoorlijn is ook onderdeel van de Swentiboldmars en eindigt pas in Nieuwstadt. Vandaag verlaten wij het pad halverwege om te genieten van het natuurgebied ’t Hout.

Afval-recycling in industriegebied Holtum-Noord

Afval-recycling in industriegebied Holtum-Noord

We steken de N276 voor de eerste keer vandaag over en lopen richting Holtum. De autosnelweg A2 splijt het landschap in tweeën en creëert een onnatuurlijke barrière. Gelukkig bestaan er wegenbouwkundige kunstwerken zoals tunnels, bruggen en viaducten zodat we zonder enig kunst- en vliegwerk onze weg op een veilige manier kunnen vervolgen. Noodgedwongen doorkruisen we het industriegebied Holtum-Noord, een mooiere route is er niet. Na de brug over het Julianakanaal bereiken we het één straat tellende buurtschap Illikhoven waar we kort pauzeren bij het vandaag niet geopende terras van ‘In de Keet’. De terugweg naar het industriegebied is gelijk aan de heenweg. Helaas, ook hier is geen acceptabel alternatief en zodoende wandelen we via de afvalrecycling en het containerpark terug naar andere kant van de A2. Via het eerste onverharde pad van vandaag  lopen we weer richting Susteren.

Heen en weer naar Illikhoven.....

Heen en weer naar Illikhoven…..

De laatste meters door een Susterense nieuwbouwwijk is weer bekend van de Kennedy- en Swentiboldmarsmars. Het aanmoedigende publiek ontbreekt vandaag nog maar dat zal volgende week absoluut anders zijn. Het zit er weer op, we zijn tevreden over de trainingsarbeid en zijn klaar voor de uitdaging op paaszaterdag…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *