Snijdersberg

De grandioze na-zomer leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. Daartoe parkeerde ik hedenmorgen mijn auto bij het NS-station van Bunde voor wandeling nr. 11 uit het boekje ‘In en rondom Maastricht’. De route voert vandaag noordwaarts langs het Julianakanaal naar Geulle en door het Bunderbos weer terug naar Bunde.

Zoals gezegd, het eerste deel van de tocht loopt langs het Julianakanaal. Echter, het kanaal is vanaf de wandelweg niet te zien ondanks dat de route parallel aan de waterweg loopt. In Brommelen lijkt de route over de dijk te gaan maar daarentegen volg ik een veldweg op enkele meters van het kanaal richting Geulle. Bij de brug bij Geulle vervolg ik dan toch mijn weg over het jaagpad langs het water totdat de route definitief afscheid neemt van het Julianakanaal.

Aan de rand van Geulle begin ik aan de klim van de Slingerberg, heel even. Direct na het spoorviadukt laat ik de beklimming over aan 2 wielertoeristen en ga rechts het bos in. Natuurlijk gaat het hier ook bergop en via een kronkelig pad bereik ik na enige tijd de top van de Snijdersberg. Tijd voor een korte stop om te genieten van het uitzicht over het Maasdal.

Als ik het bos verlaat bij Moorveld kan ik in de verte het vliegveld zien liggen, liggen laten!! Door het Bunderbos gaat het terug naar terug naar het startpunt cq. eindpunt van de wandeling. Glooiende paadjes brengen mij terug in Bunde om terug te zien op een mooie zondagmorgenactiviteit.

Comment
  1. Pingback: Digipete.nl » Houthem St. Gerlach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *