Sportzondag

Zondag is sportdag en vandaag in optima forma. Studio Sport bestaat 50 jaar en dat willen ze weten! Van 10 uur ‘s-morgens tot 8 uur ‘s-avonds continue sport. Natuurlijk alle belangrijke wedstrijden van vandaag maar ook veel gepraat over vroeger. En wie kan dat beter al Mart Smeets, zelf een dinosaurus in sportverslaggeving. Veel gepraat dus maar ook veel beelden waaronder veel zwart-wit uit de rijke historie van ons nationaal sportgebeuren. Een legitieme reden om de hele dag TV te kijken…….

50 jaar Studio Sport

Twee van die belangrijke evenementen starten op hetzelfde moment, 11 uur. De marathon van Rotterdam en de Grand Prix van Maleisiƫ. Normaal gesproken is de Formule 1 eerder afgelopen maar vandaag leek dat letterlijk in het water te vallen. Na een uur race wordt de rode vlag gezwaaid. De regen komt met bakken uit de lucht en de veiligheid is in het geding. Na 50 minuten wachten is het einde wedstrijd. De race wordt niet hervat, Button wint zijn 2de race op rij en 2 Duitsers (Heidfeld en Glock) worden 2 en 3.

Op dat moment naderde ook de 29ste Marathon van Rotterdam zijn apotheose. Geen regen maar uitstekende omstandigheden voor een snelle tijd, misschien wel een parcours-record. Dat stond op 2.05.49; ter vergelijking, het wereldrecord staat op 2.03.59 op naam van Haile Gebrselassi. Het ging hard, heel hard. En om het nog maar spannender te maken kwam het na 42 km en 195 meter op de Coolsingel tot een heuse eindsprint tussen de Kenianen James Kwambai en Duncan Kibet. Resultaat: een nieuw parcours-record van 2.04.26 en 2de snelste tijd ooit en de overwinning voor Duncan Kibet.

Op hetzelfde moment – in Milaan – vinden de Europese kampioenschappen turnen plaats. Live wordt geschakeld naar de finale op ringen. Yuri van Gelder – de Lord of the Rings – gaat zijn kunstje doen. Ringen is een combinatie van zwaai- en krachtelementen en aan de vorm van Yuri’s bovenlichaam is het wel duidelijk wat zijn sterke punt is. Hij neemt geen risico met de afsprong en wordt voor de 3de keer Europees kampioen.

En dan nog de Ronde van Vlaanderen met een superieure Stijn Devolder. Het kan niet op, een lange zondag met heel veel mooie sport. Wat kan het leven toch mooi zijn………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *