St. Rosa

De laatste tijd heb ik weinig getraind. Een blessure aan mijn linkervoet weerhield mij er van om intensieve wandelkilometers te maken maar dat is nu achter de rug en met het oog op de naderende Nacht van Gulpen lijkt het mij wenselijk om toch nog enkele trainings-kilometers te maken.

Ik besluit in de buurt te blijven en selecteer een route uit het boekje “Schitterend Schinnen”. Mijn keuze valt op route 3, de St. Rosaroute van 16,5 km. Start en finish is bij Gasterie Dobbelsteyn in Doenrade en volgens de beschrijving heb ik ca. 5 uur nodig voor deze tocht. Links van de Gasterie loopt de Sittardergats, eigenlijk de oude verbinding tussen Heerlen en Sittard maar nu enkel nog een holle weg. Over het plateau – met mooie uitzichten – voert de weg naar de St. Rosakapel op de Sittardse Kollenberg. De route voorziet in een uitstapje naar de Sittardse binnenstad maar die laat ik aan mij voorbij gaan. Daarentegen sla ik rechtsaf door het Duustergats – die helemaal niet zo donker blijkt – richting de nieuwbouwwijk Lahrhof.

St. Rosakapel

Langs de rand van de woonwijk vervolg ik mijn weg naar de Duitse grens. Als ik deze passeer betreedt ik het grondgebied van Hillensberg. Op Duits grondgebied valt het navigeren enigszins tegen omdat de paaltjes met grijs gekleurde ring hier ontbreken. Gelukkig heb ik ook nog een routebeschrijving en ben ik hier ter plaatse redelijk goed bekend, verdwalen zal ik dus niet. Ik heb wel mijn bedenkingen inzake de lengte en duur van de wandeling, deze lijken mij niet conform de documentatie te zijn.

Niet veel later geniet ik bij de gasterie van een lekker pilsje en kan ik de wandeling nog even evalueren. Ik heb de tocht binnen 2 uur volbracht dus concludeer ik de lente van 16,5 km. niet kan kloppen. Maar goed, who cares, ik ben klaar voor de Nacht van Gulpen komend weekend……

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl » Kleine kernen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *