Statistiek

Een jaar is weer voorbij en er zijn weer vele ranglijsten gemaakt. Zo ook het cijfermatig overzicht van mijn schrijversdrift. In november 2008 overdacht ik al eens mijn prestaties cq. ambities aangaande deze weblog. De site was toen langzaam stervende, ik had pas 42 artikeltjes geschreven en de animo was ver te zoeken. Het makkelijkst was natuurlijk om de blog te sluiten en de site weer te transformeren tot een statische internet-presentatie waar geen hond naar omkijkt.

Maar de makkelijkste weg is meestal niet de beste en dus ben ik de uitdaging verder aangegaan. Maar verder gaan op het ingeslagen pad was bij voorbaat niet de sleutel tot succes. 15 artikelen per maand, dat leek een mooi streven voor continuïteit. Het is niet helemaal gelukt, echter een stijging van gemiddeld 4,5 in 2008 naar 10,3 post per maand in 2009 is toch wel aardig.

Januari en februari waren topmaanden met respectievelijk 16 en 19 stukjes. Mijn vakantie in Nieuw Zeeland bleek een goede inspiratiebron; mijn bijna dagelijkse berichtgeving maakte het mogelijk om mijn omzwervingen door het land van de grote witte wolk welhaast op de voet te volgen. Dientengevolge steeg het aantal reacties van lezers dan ook tot grote hoogte. Het leek de goede kant op te gaan met een gemiddelde van 13,2 berichten maar toen kwam de klad er weer in. Sinds augustus ging het gemiddelde straf omlaag. Zou er enig verband zijn met feit dat ik vanaf diezelfde datum niet meer aan het arbeidsproces deel nam?

Uiteindelijk stopte de teller in 2009 op 124 artikelen en daar ben ik tevreden mee. En wat zijn de doelen voor 2010? In ieder geval een evenaring maar als het even kan doorstoten naar de 160.

Het begin is er, dit is alweer nummer 2………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *