Stein

Het is weer het tweede weekend van september en dan is het traditioneel tijd voor het kamp van de Pölleklup Lötterao. Al enkele jaren wordt er door de heren van het Geleens gezelschap niet meer gekampeerd maar men is zo zeer gehecht aan de term ‘kamp’ dat deze voorlopig niet uit hun vocabulaire zal verdwijnen.

Het organiserend comité had in goed overleg met de weergoden een programma rond het thema ‘water’ opgesteld. Per fiets ging het gezelschap naar de Gemeente Stein waar alle activiteiten waren gesitueerd. De eerste halte was bij café ‘De Witte Börstel’ te Meers. Tijd voor een rustpauze op het terras was er echter niet want de rubberen boot lag reeds klaar aan de oevers van de Maas. Een tocht van 10 km. over de Grensmaas volgde en na een aantal stroomversnellingen meerden we aan bij het veer bij Berg a/d Maas. Het strakke tijdsschema drukte een zware stempel op het programma, dus snel met de taxi terug naar de fietsen en vervolgens en pedaal verder.

De korte fietstocht eindigt bij Brouwerij ‘De Fontein’, gevestigd in een voormalige watermolen nabij Kasteel Stein. Onder het genot van een 4-tal verschillende bieren worden we bijgepraat over de geschiedenis en de werkwijze van deze kleine brouwerij. Na een korte rondleiding verpozen we nog geruime tijd op het gezellige terras voor een authentieke Limburgse lunch en natuurlijk een bijpassende consumptie.

Tenslotte wordt nog het aanpalende Kasteel Stein aangedaan, Vanwege Nationale Monumentendag is de ruïne vrij te bezichtigen. Het ‘kamp’ wordt terug in de Waereldsjtad afgesloten met een heerlijke maaltijd. Wederom is een geslaagde activiteit achter de rug, hulde aan de organisatie…..

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *