Stoom

Gisteren – zondag 27 juni – vierden wij de tachtigste verjaardag van ons moeder. Het organiserend comité had gekozen voor het Limburgs heuvelland als schitterend decor voor de feestelijkheden. Er werd vooral veel gereisd zoals een toeristische rit in een oude Amerikaanse schoolbus van Valkenburg naar Maastricht en tochtje in een rondvaartboot op de Maas. Het eerste en laatste stukje van de dag ging per nostalgische stoomtrein. Tengevolge van de grootte van ons gezelschap hadden we een gehele wagon tot onze beschikking, privacy genoeg dus.

Voor een ritje met de stoomtrein hoeft men trouwens niet zo’n bijzondere aanleiding als bij ons te hebben. Het station in Simpelveld is iedere zondag geopend en in de zomermaanden ook op woensdag. Meer informatie over de dienstregeling op de website van de ZLSM.

Een aanrader zijn de stoomtreindagen die op 10 en 11 juli as. plaatsvinden. In dit weekend zullen een aantal stoomtreinen van bevriende museumbanen aanwezig zijn en kan er ook een kijkje genomen worden achter de schermen van het spoorwegwezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *