Strabrechtse Heide

Het leven is goed in het Brabantse land………..

Deze bewering uit een bekend liedje ga ik vandaag eens grondig testen onder de rook van Eindhoven. De Nederlandse Spoorwegen bieden als dagattractie een 45-tal zogenaamde NS-wandelingen aan. Handig gebruik makend van bestaande wandelroutes zijn mooie tochten gecreëerd van station naar station. Vandaag op het programma: Strabrechtse Heide van station Geldrop naar station Heeze, afstand 17 km.

Het is vandaag een droge dag maar de afgelopen dagen heeft Pluvius zich aardig uitgeleefd en zodoende is waterdicht schoeisel geen overbodige luxe. Het eerste stuk door het centrum van Geldrop verloopt nog zonder problemen maar op het moment dat ik een graspad langs de Kleine Dommel betreed is het gedaan met de pret. Drassige weilanden met stevige plassen maken het wandelen een ware survival. Het wordt alleen maar erger als ik het ‘Rulse Laarzenpad’ bereik. Deze extra lus van 4 km. – optioneel maar dat woord ken ik niet – gaat door het stroomgebied van de Rul of de Kleine Dommel en ik weet nu waarom het laarzenpad heet. Ondertussen heb ik de suburbs van Heeze bereikt maar ik zal nog ettelijke kilometers moeten lopen om op het eindpunt aan te komen.

Er volgt weer een lus van ruim 4 km. en wel over de Strabrechtse Heide. Volgens de routebeschrijving lopen hier zo’n 350 Kempische Heideschapen rond maar ik zie ze niet, ze zullen wel een vrije dag hebben. Via een gedeelte van het Pelgrimspad voltooi ik de lus over de heide en vervolg mijn weg door het bos tot ik bij het kasteel van Heeze arriveer. Wandelend langs de kasteelgracht constateer ik dat er hard gewerkt wordt aan de voorgevel; deze staat royaal in de steigers.

Via de oprijlaan loop ik de dorpskern van Heeze binnen. Even later hoor ik een spoorwegovergang en even later het wegrijden van de trein naar het zuiden. Vette pech want nu moet ik een heel uur wachten op het klein stationnetje. Redelijk saai want er is hier totaal niets te beleven, zelfs geen dorpscafeetje……..

Op weg naar huis begint het te regenen, mooi op tijd….

Comments
  1. Pingback: Digipete.nl » Veulvennekespad

  2. Soms gaat het meer over treinen en wegen dan over de wandeling; een beschrijving van de foto’s zou ook wel passen; dit heeft maar een zeer beperkte waarde (om niet het woord …..loos te gebruiken, maar daar komt het aardig in de buurt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *