Strooptocht

Pasen nadert met rasse schreden en dus ook de Sittardse Kennedymars. Tijd om een aantal oefentochten te lopen en vandaag start ik in Schinnen met de Canisius Strooptocht georganiseerd door het JIS.

Canisius Strooptocht

Ik heb vandaag gezelschap van Remco die op Paaszaterdag voor de eerste keer de Swentiboldmars wilt gaan lopen en dus ook aan het oefenen is geslagen. We kiezen voor de op een na langste route  van 15 kilometer. De eerste 5 km. zijn overwegend onverhard; via Kasteel Terborg, Stammenderbos, Sweikhuizen en Danikerbos lopen we bij na de visvijver ‘de Driepoel’ de bebouwde kom van Geleen in. Op het terrein van Scouting VKG aan de Kluis is de eerste controlepost gesitueerd. Na een ultrakorte stop gaat het verder naar Munstergeleen waar we -wederom bij een onderkomen van een Scoutinggroep – onze tweede stempel op de startkaart in ontvangst mogen nemen.

Het wordt drukker op het de laatste etappe terug naar Schinnen want we krijgen gezelschap van de  andere afstanden. Desaltenietemin blijft het tempo goed en zodoende bereiken we even voor twaalven het eindpunt van de wandeling. Achteraf bleek de route niet 15 maar ruim 16 kilometer lang waardoor we met een gemiddelde snelheid van 5,5 km/uur hebben gelopen. Niet verkeerd gezien de weersomstandigheden en de – vooral in het begin – nogal modderige route.

Statistieken

De komende 4 weken nog een paar tochten lopen en dan moeten de Kennedy- cq. Swentiboldmars vast wel gaan lukken…..

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl » Crescendo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *