Sweikhuizen

Vlak voor de Kerst is het tijd voor de jaarlijkse winterwandeling van de Pölleklup Lötterao. Net als voorgaande jaren is de wandeling weer gesitueerd rondom het idyllische bergdorpje Sweikhuizen. Rond een uur of twee verzamelt zich langzaam een bont gezelschap bij de Biesenhof onderaan de Sweikhuizerberg.

In tegenstelling tot de twee laatste jaren is er dit jaar geen sneeuw maar gelukkig blijft het de gehele middag droog. Tijdens de klim naar boven blijven we regelmatig stil staan om te genieten van het uitzicht op onze Waereldsjtad. Werd andere jaren steevast gepauzeerd bij Gasterij De Bokkereyer, dit keer laten we de voormalige voetbalkantine letterlijk links liggen en nemen de broodnodige rustpauze pas bij Kasteel Terborgh. Toen de bitterballen en de Dubbelbock verorbert waren, was de zon ondertussen onder gegaan. Door de invallende duisternis trok het Geleens gezelschap bergaf door Sweikhuizen richting huis.

Bij café Boyens was het nog een drukte van jewelste maar voor ons was het goed geweest, volgend jaar is er weer een winterwandeling, misschien dan wel weer met sneeuw…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *