Swentibold-mars

Een paar weken geleden heb ik het hier reeds aangekondigd, dit jaar heb ik mij tot doel gesteld om zowel de Mini Mars, de Swentiboldmars als de Kennedymars te voltooien.

Aangezien alle 3 evenementen op dezelfde dag plaats vinden, zal ik alleen de Kennedymars als officiële deelnemer kunnen lopen. Maar geen nood, alle routes zijn te downloaden op www.kennedymars.org en zijn door mij gepromoveerd tot oefentocht. Op 21 februari ben ik gestart met de Mini Mars en gisteren stond de Swentiboldmars op het programma.

Het Julianakanaal vanaf de brug bij Obbicht

Ook de 40 km lange Swentiboldmars begint en eindigt bij de Stadssporthal in Sittard. Tot aan de hoofdsponsor in Limbricht is de route identiek aan het kleine zusje maar vanaf hier worden andere paden bewandeld. Via Guttecoven, Born en Graetheide wordt uiteindelijk het Julianakanaal overgestoken om vervolgens de weg te vervolgen door het gebied tussen Maas en Kanaal. In Obbicht is de eerste controlepost waar vandaag echter weinig te controleren valt. Tijdens de echte mars op Paaszaterdag zal het vast en zeker een drukte van jewelste zijn.

Niet iedereen kan wandelen, sommigen moeten werken…

Over de dijk gaat het naar Grevenbicht waarna Illikhoven bereikt wordt. De route leidt vervolgens door het buurtschap Visserweert, zo klein dat je er doorheen bent voordat je in de gaten hebt dat je er aangekomen bent. Terug op de dijk zie ik Maaseik voor mij liggen, echter wel aan de andere zijde van de Maas. Als bij Roosteren de dijk wordt verlaten gaat de route verder op het traject van de Kennedymars. Op naar Susteren en via Nieuwstadt terug naar Sittard. Ook dit zit er weer op.

Zicht op Maaseik vanaf Visserweert

Het was vandaag geen makkelijke opgave, na de middag werd het mij eigenlijk iets te warm maar de oefenkilometers zitten er weer op. Vanaf nu zal ik iets rustiger doen. Dit was mijn langste oefentocht. Ik zal de komende 2 weken zeker niet stil zitten maar de afstanden zullen minder extreem zijn.
Nog 2 weken tot de Kennedymars……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *