Te Anau

Na een dagje internet-stilte zijn we er weer. Gistermiddag zijn we vanuit Queenstown vertrokken naar de omgeving van Lumsden. Zoals ik reeds eerder meldde werden we in groepjes verdeeld over diverse boerderijen. Wij kwamen met 6 personen terecht bij Ken en Trish McKenzy alwaar wij zeer hartelijk door de heer des huizes werden ontvangen. Na de koffie en thee kregen we een rondleiding over het bedrijf. Met de 4wheeldrive hebben we een ritje gemaakt over de vele hectaren land en daarbij ook een bezoekje gebracht aan de loods waar de schapen geschoren worden. Ken en Trish houden vooral herten en heel veel schapen. We kregen ook een kijkje in de hobby van Ken en wel oldtimer auto’s en motoren. Zo is hij in het bezit van een Overland Whippet uit 1938, 2 BSA motoren, een Norton motorfiets en enkele nog te restaureren automobielen. Na de rondrit kreeg ik van Ken de volgende vraag: “Wanna beer, mate?” Ik hoef waarschijnlijk niet te vertellen wat mijn antwoord op deze retorische vraag was. Dan aanschuiven voor het home-made diner. Verrukkelijk en wat zijn die mensen gastvrij.

Vanmorgen werden we allemaal door onze gastheer en/of vrouw terug gebracht naar het verzamelpunt in Lumsden alwaar we weer in onze bus stapten en op weg gingen naar Milford Sound. Na een paar korte wandelingen arriveerden we even voor half 2 in de haven van Milford Sound waar we gelijk konden inschepen voor een cruise van ruim 2,5 uur door dit prachtige fjordengebied. We voeren op de Milford Mariner, een motorschip annex zeilschip. Althans, er zaten zeilen op, echter het schip beschikte niet over een kiel dus echt goed zeilen was uitgesloten. Onderweg kwamen we nog een aantal zeehonden tegen die uit waren aan het rusten op een rots. Ook werd er een pinguin gesignaleerd, die heb ik echter gemist. We slapen vanacht in Te Anau. We hebben net het diner achter de rug, runderschnitzel met friet en salade en een halve liter bier voor maar liefst $ 25 (schrik niet, dat is ongeveer € 10).

Morgen gaat de reis naar Mount Cook en dan nadert het einde van de vakantie en natuurlijk mijn verjaardag met rasse schreden.

A propos foto’s: al mijn vierkante fotorolletjes waren vol en ik heb in Wanaka nog 2GB bijgekocht. De teller zal de 1.000 nu wel gepasseerd zijn en dat is zonder de foto’s van het skydiven en funyaken (ca. 150). Deze zijn niet door mij maar door de organisatie gemaakt. Noot voor Ivo: ze gebruiken daar alhier hele mooie camera’s voor. Canon 50D (skydive) en Canon 400D (funyaking), mooi spul.

Comments
 1. hé piere, dat wurt een vol weekend foto’s kieken, en a beer mate.
  gefeliciteerd mit dien 50tigste verjoardaag vier ut mer op z’n nuuj zeelandjs.
  groetjes bert

 2. peter,van harte gefeliciteerd met VIJTIGSTE verjaardag.Op het moment dat ik dit schrijf ben je hier nog niet jarig,maar bij jouw wel al.geniet er maar van en drink maar een paar pilsjes van mij.

 3. peter van harte met je verjaardag van ons alle drie ik schrijf dit om 18.13 uur dus jij bent wel al jarig we zullen ons vanavond al eentje op je drinken geniet maar maar van je vakantie

  christie en co

 4. peter van harte gefeliciteerd met je verjaardag geniet er van want het einde van je vakantie is in zicht. hoplijk een goede terug reis met nog steeds die bloedmooie stewardessen tot weder ziens

 5. Hey Grote Broer,

  Doe woars al miene groate broor, mer noe kent ut toch echt neet meer stuk he.
  Peet van harte mit dien 50ste verjoardag van jederein van Eggen. Enne, höbs ze de mosterd al gevoge doa aan de angere kanjt van de welt.

  Geneet der nog mer effe van, Dien zusje en aanhangsels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *