Terschelling

Een nieuwe dag, nieuwe kansen. Ik word wakker met regendruppels tegen mijn raam, geen goed vooruitzicht. Al wandelend naar de haven begint het wederom te regenen, wat heeft de dag nog meer in petto? Vandaag geen buitendek want ik vaar met de snelboot naar Terschelling en dan kun je alleen binnen zitten. Het gaat natuurlijk wel een stuk sneller als een reguliere veerboot.

West-Terschelling, de Brandaris bepaalt het stadsgezicht en de terrasjes zijn al aardig gevuld. Ik heb besloten om te trachten de etappe van vandaag geheel op GPS te gaan lopen. Dat gaat dus niet helemaal lukken. Ik heb blijkbaar toch niet genoeg geoefend want het gaat al mis voordat ik West-Terschelling goed en wel verlaten heb maar uiteindelijk komt alles goed. Ik ben erg gewend om te lopen op stafkaarten en routebeschrijvingen; dan valt een electronisch hulpmiddel in den beginne vies tegen. Je moet met enige regelmaat het GPS-apparaat consulteren want anders is de controle verloren. Uit ouderwetse gewoonte heb ik toch af en toe de routebeschrijving geraadpleegd, puur voor de zekerheid.

Het blijft droog en zonnig met hier en daar een paar druppels. Na het kronkelige en deels overwoekerde pad door het duinenlandschap krijg ik bezoek van een stevige wind op het noordzeestrand. Een lange wandeling door het zand volgt, maar liefst 6,5 kilometer tot de derde strandtent en daar is het de hoogte tijd voor een alcoholische versnapering.

Vervolgens de laatste loodjes door de drassige duinen naar Lies (inside joke: ik heb Jos niet gezien). Morgen is alweer de laatste dag van deze korte vakantie, terug naar huis……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *