Texel

Vandaag begint het Wadden-arrangement dan echt met een korte boottocht. Texel is het waddeneiland dat het dichtste bij het vasteland is gelegen, amper 20 minuutjes met Texels Eigen Stoomboot Onderneming oftewel de TESO. Het hoogseizoen is nog niet begonnen en dat maakt dat de veerboot bij lange na niet vol is. Plaats zat en dat is wel zo comfortabel.

Nadat ik in ’t Horntje de routebeschrijving in de goede volgorde heb gelegd kan de wandeling beginnen. Mijn hotel ligt helemaal aan de andere kant van het eiland, te veel om op één dag te lopen en vandaar eindigt de route vandaag halverwege in De Koog. Maar het begint met een stevig stuk langs de kust. Met een korte passage van het rustieke  Oudeschild wordt de kustlijn verlaten en zet ik koers naar Den Burg, de grootste plaats van het eiland.

Op het hoogste punt van Texel – liefst 15,3 meter boven NAP – geniet ik van het weidse uitzicht. Het is maar goed dat dit feit in de routebeschrijving is vermeld anders was het mij niet eens opgevallen. In Den Burg zijn de terrasjes al aardig gevuld maar ik besluit te wachten tot in De Koog. Aldaar is het druk, behoorlijk druk. Die drukte doet mij besluiten om een fiets te huren en gelijk richting De Cocksdorp te pedaleren. Halverwege de fietstocht door de duinen – bij De Slufter – vind ik dan toch een momentje voor dat welverdiende pilsje, wel duur hier…

Morgen de fiets weer inleveren in De Koog en dan de tweede wandeletappe op Texel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *