Tirolerweg

De schoolvakanties zijn voorbij en (bijna) iedereen is weer aan het werk. Voor mij hèt signaal om op vakantie te gaan. Half september is de ideale periode voor een intensieve wandelvakantie en zodoende stap ik ook dit jaar in de trein richting Alpen. Na de geslaagde KAT-walk van vorig jaar heb ik het World Wide Web weer afgestruind naar een geschikt arrangement. Ik ben hierbij uitgekomen bij het in wandelreizen gespecialiseerde Oostenrijkse reisbureau EuroHike. Na uitgebreide vergelijking van een aantal mogelijkheden – zowel prijs- als routetechnisch – heb ik gekozen voor de 8-daagse trekking ‘Tirolerweg’. Deze wandel-tour  van 72 km. door het Wetterstein- en Karwendelgebergte met bagagetransport loopt van Garmisch Partenkirchen in Duitsland naar Innsbruck in Oostenrijk.  Daarbij wordt 3 nachten in 2 berghutten overnacht.

De route van Garmisch Partenkirchen naar Innsbruck

7 uur en 3 minuten duurt de treinreis van Aken naar Garmisch inclusief 3 x overstappen. Ik maak voor de eerste keer gebruik van de DB Navigator. Deze app toont mijn digitale treinkaartje en reisschema; tevens waarschuwt de app mij in geval van vertragingen. Is dat niet handig? Al snel komt het eerste bericht, mijn aansluiting in Keulen komt maar liefst 3 kwartier later. Daardoor mis ik de trein in Mannheim, al met al een uur later dan gepland in Garmisch Partenkirchen.

Het ijsstadion van de Olympische Spelen van 1936

Mijn hotel voor de komende 2 dagen – Hotel Vier Jahreszeiten – ligt tegenover het station, dat komt goed uit! Inchecken en vervolgens een lekkere Paulaner. Na een paar van die jongens in combinatie met een traditionele Schweinshackse ben ik aan rust toe. Morgen de eerste wandeling………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *