Tuning….

Het is een overbekend en onomstotelijk feit,over smaak valt niet te twisten! Ik probeer het natuurlijk wel – dat ligt in mijn aard – maar in de meeste gevallen is dat een onbegonnen zaak.

Vandaag was er in het Geleense weer genoeg reden om de goede smaak ter discussie te brengen want op het lokale marktplein waren de tuning enthousiastelingen neer gestreken voor een club evenement. Ik vraag mij altijd af waar de opgeschoten jeugd het kapitaal vandaan haalt om hun rijdend materieel te ‘verfraaien’ maar ik ben er van overtuigd dat dit legitiem te verklaren is. Ondanks dat ook ik een autoliefhebber ben kan het getoonde mij in het geheel niet bekoren. Het extra bodywork veroorzaakt een dermate geringe bodemvrijheid waardoor een verkeersdrempel vrijwel onneembaar wordt. De kofferruimte van deze bolides is totaal onbruikbaar geworden door een massa versterkers en speakers waarvan het wattage de PK’s waarschijnlijk ruim zullen overschrijden. Het praktische element is dus geheel buitenspel gezet en dan heb ik het nog niet gehad over de kleurencombinaties en het interieurdesign, meestal enigszins ‘over the top’.

Maar goed, smaken verschillen en dat is maar goed ook. Ik heb een ander beeld bij een mooie auto, vandaar dat ik komend weekend terug kom als de Oldtimer Parade plaats vindt op dezelfde locatie…..

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl | Oud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *