Tweede

Het Oud Limburgs Schuttersfeest is ten einde. Vandaag vond op de schuttewei in Stokkem het afsluitende kavelen plaats. 27 schutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg begonnen om 11 uur ‘s-morgens aan het vervolg van de belangrijkste schietwedstrijd van het jaar. In beide Limburgen zaten de luisteraars aan de radio gekluisterd om maar niets van de titanenstrijd te missen.

Het eerste uur eiste zware tol, 12 schutterijen konden al weer huiswaarts keren. 15 zestallen trotseerden de regen en de straffe wind totdat er nog 2 strijdende partijen onder de buks stonden. Het OLS in Stokkem eindigde met een ware apotheose. België – Nederland, Ellikom tegen Oirsbeek; wie wint d’n Um……

Het bleef spannend tot het einde en dat eind kwam omstreeks half vijf. De derde schutter van St. Lambertus Oirsbeek mist het eerste schot, teleurstelling alom maar het is nog niet gedaan. St. Harlindus & Relindus uit Ellikom mocht nu niet meer missen en zij faalden niet. De overwinning gaat weer naar België en na de tranen bij de Oirsbeekse schuttters kon men daar ook blij zijn de welverdiende tweede plek.

Na de ceremonie protocolaire trok het gezelschap uit Oirsbeekse gezelschap huiswaarts waar ze op indrukwekkende wijze werden onthaald door hun dorpsgenoten die in grote getale naar het marktplein waren gekomen. Onder begeleiding van de schutterijen uit de omliggende dorpen maakten de helden van Oirsbeek hun opwachting in het knusse dorpscentrum en lieten zich de vele lofuitingen welgevallen.

In Oirsbeek werd nog tot in de late uurtjes gefeest maar veel rust krijgen de schutters niet. Volgende week moeten ze weer aan de bak op het ZLF in Maasbracht…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *