Twirl

De Limburgse Bond van Tamboerkorpsen – ja, dat bestaat echt – organiseerden vandaag een wedstrijd in Maastricht. Om precies te zijn, in Sporthal “De Heeg” vond vandaag een officiële wedstrijd ‘Majorettes’ plaats. Huh, zullen de meeste lezers denken! Wat moet je in godsnaam bij een wedstrijd voor majorettes? Simpel, mijn nichtje – Maaike – is majorette bij Drumfanfare Irene/Lucia Beek en had vandaag haar eerste echte competitie-wedstrijd.

Net op tijd arriveerde ik met mijn moeder op de tribune van de sporthal, Maaike stond op het punt om te beginnen met haar show. Stevig geconcentreerd begon ze haar act met het bij jongeren populaire thema ‘Highschool Musical’. Voor mij als leek zag het er gelikt en energiek uit, Maaike mag winnen. Ik heb echter niet alle deelnemers gezien en heb totaal geen verstand van deze tak van sport. Eén ding was wel duidelijk: ik ben apetrots op mijn kleine nichtje, Mama en Oma misschien nog wel meer.

Laat op de avond kreeg ik de uitslag doorgebeld: 2de en plaatsing voor de Limburgse kampioenschappen!

Proficiat, geweldige prestatie……

Comments
  1. Oh ja, ze is trouwens door naar de Limburgse Kampioenschappen, de Nederlandse komen hierna, duimen dus!!

  2. de plaatjes vond ik leuk,de haren waren mooi,de kleren waren mooi,en aan de plaatjes te zien heb je het goed gedaan. gr dahne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *