Unicycle

Een zonnige zaterdag in het zuiden met enkele aangename verrassingen……

  1. Eigenlijk moest ik vandaag werken. Echter, gisteren kreeg ik een sms van kantoor met de mededeling ‘Peter, morgen heb je vrij’. Mij hoor je niet klagen….
  2. Op weg naar de Geleense zaterdagmarkt besluiten ik even binnen te wippen bij ‘Wine & Bites’ in de Raadhuisstraat. Niet om een wijntje te drinken – daar is mij nog te vroeg voor – maar om navraag te doen bij de afdeling lost and found. Tijdens de MP-feesten op 25 juni jl. was ik namelijk mijn Olympus systeemcamera kwijt geraakt. Stom natuurlijk maar shit happens!! Ik had al navraag gedaan bij de horeca-gelegenheden die ik die dag had bezocht en jawel, zonder resultaat. Bij de wijnbar had ik nog niet geïnformeerd – ik had daar tenslotte maar één glaasje Pinot Gris gedronken – dus een laatste navraag kon mijns inziens geen kwaad. U raadt het wellicht al, mijn vermiste fototoestel lag hier reeds 5 weken geduldig op mij te wachten. 
  3. Na de benodigde boodschappen en standaard familiebezoek strijk ik geruime tijd later neer op het terras van café Amadeus. Het is er nog rustig maar niet voor lang. Enkele medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen beginnen het horecastraatje te versieren en een podium te plaatsen incl. geluidsinstallatie te plaatsen. Wat is er aan de hand? De officiële opening van het Europese Kampioenschap Eenwieler welke t/m 6 augustus onze gemeente plaats vindt.

En nu de handjes – uh, de wielen – de lucht in…

Aangezien ik net mijn camera terug gevonden had, kan het natuurlijk voor de hand om op het terras te blijven zitten om de feestelijkheden op de gevoelige plaats vast te leggen. Ondertussen verzamelden honderden unicyclers zich bij sportcentrum Glanerbrook om vervolgens onder begeleiding van een samba-band naar het stadscentrum te trekken. Om kwart over drie arriveerde de stoet sporters bij het podium en kon het officiële gedeelte beginnen. Aangezien de burgemeester èn de wethouder van sport acte de présence moesten geven bij de jeugdolympiade in Böblingen werden de honneurs waargenomen door wethouder Pieter Meekels.

Zo kun je ook op een fiets zitten…

Zoals gezegd, Sittard-Geleen is t/m 6 augustus 2017 het toneel voor het European Championship Unycicling. Het programma omvat vele disciplines zoals freestyle, off-road, jumps en nog veel meer. Voor meer info, kijk op de website…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *