Upior

Aan de voet van de Sweikhuizerberg ligt de eeuwenoude Biesenhof, nog net op Geleens grondgebied. Deze week was de monumentale carréboerderij een ontmoetingsplaats van vampiers en andere monsters.

Een bont verklede groep kinderen had zich verzameld voor de presentatie van een nieuw boek van Paul van Loon. Het betrof echter niet zomaar een nieuw boek maar een speciale uitgave van het twee jaar durende project “Literair Limburg“. Het gaat hier om een serie boeken van bekende auteurs die op een of andere wijze een speciale band met Limburg hebben. Na Connie Palmen en Jacques Vriens was de derde uitgave gereserveerd voor de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon. Hij is geboren in Geleen en daarmee is de locatie van de boekpresentatie meteen verklaard.

Het bijzondere van deze boekenreeks is het feit dat naast de originele tekst ook een Limburgse vertaling is opgenomen. Heel toepasselijk zijn de 2 verhalen in “Upior” van Paul van Loon vertaald in het Geleens dialect door Huub Clerkx. Om de verschillen duidelijk te maken werd de eerste bladzijde van het boek voorgedragen door de schrijver – in het Nederlands – en door de vertaler – uiteraard in het Geleens – waarna het eerste exemplaar kon worden uitgereikt aan Pa en Ma van Loon.

Tenslotte was er natuurlijk de mogelijkheid om de nieuwe uitgave bij de stand van Boekhandel Dit & Dat aan te schaffen om deze vervolgens door de auteur te laten signeren. En om de serie compleet te maken heb ik de eerdere publicaties – De psychiater van ‘Connie Palmen’ en ‘Moeders Knie’ van Jacques Vriens – ook maar aangeschaft.

Over 3 maanden komt het volgende boek uit, ben nu al benieuwd wie dit zal schrijven……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *