Vastelaovend

Het zit er al weer bijna op, nog een paar uurtjes en de Vastelaovend is voorbij. Om middernacht gaan de patsje af en is het weer gedaan.

Maar wat blijft zijn de herinneringen aan de zoveelste mooie carnaval. Ondanks alle onheilspellende weersverwachtingen vielen de klimatologische omstandigheden reuze mee. Enkel een korte sneeuwbui leek de staart van de Graote Waereldsjtad Optoch ruw te verstoren maar de deelnemers lieten zich niet hinderen en vervolgden stoutmoedig hun weg door de mensenmassa. Na het passeren van Prins Jeroen II wist DJ MarcS de sfeer er nog goed in te houden en was het nog lang onrustig in het ‘horeca-straatje’.

Geen sneeuw op Rosenmontag maar een heerlijk zonnetje over de Waereldstjtad. De kinderoptocht trok weer van de Kluis naar de Hanenhof en aansluitend ging het feest – zoals ieder jaar – verder in het Cornerhouse met het Waereldsjtad Kapelle Konkoer.

Zoals gezegd, vanavond is de eindmanifestatie oftewel de TapToe op het marktplein in hartje Geleen. Ik zal er niet bij zijn want dit bericht moet ook geschreven worden en  – last but not least – de foto’s moeten nog uitgezocht worden. Een aardig klusje maar geloof me, morgen staan ze allemaal op de site…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *