Vastelaovend!!

De drie dolle dagen zijn weer begonnen. Terwijl men boven de grote rivieren nietsvermoedend de dagelijkse sleur weer op pakt, barst het zuiden des lands uit zijn voegen. Het is weer Carnaval en iedereen moet er aan geloven, of je wilt of niet. Zo zwart-wit is het natuurlijk niet maar geheel vrijblijvend is het grootste volksfeest van het Zuiden  nu ook weer niet.

Nr. 37

Vandaag trok de grote Waereldsjtad-optocht door de Geleense straten. Koud maar droog en met een lekker winters zonnetje zorgde voor het massaal aanwezige publiek langs de kleurrijk versierde optochtroute. In tegenstelling tot mijn normale routine heb ik dit jaar een afwijkende foto-locatie gekozen. Niet op de Geleense Markt maar ditmaal in Awt-Gelaen vanwaar de optocht sinds een paar jaar zijn start kent.

Nr. 101

Doordat ik dus extreem vroeg langs de route sta, zijn de gaten nog niet present en is cde optocht nog compact te noemen. Harmonieën, fanfares, grote en kleine groepen, duo’s, trio’s en natuurlijk Einzelgängers; samen vormen ze de bonte stoet die met horten en stoten langzaam naar het centrum van de Waereldsjtad trekt.

Nr. 111

Vastelaovend Same!! – Gelaen Waggelt, drie daag lang…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *