Veluwe Zuid 1

Bron: Klavertje Vier Arrangement Fletcher Hotels
Van/naar: Doorwerth – Heelsum
Afstand: 14 km.

Ik ben een paar dagen op de Veluwe. Via de website van Fletcher Hotels ontdekte ik een interessant wandelarrangement, zodoende dus! Ik wandel van het ene Fletcher hotel naar het andere en mijn bagage wordt voor mij vervoerd.  Na een goede nachtrust in Doorwerth start ik met de eerste wandeltocht. In feite betreft het hier een knooppunten wandeling. De routebeschrijving is duidelijk en geeft geen mogelijkheid tot twijfelen.

De route is goed gemarkeerd, op naar het volgende keuzepunt

Vanaf het hotel duik ik gelijk de Cardanusbossen in en volg ik de oranje pijlen. Ik blijf het pad volgen tot aan de Kasteelweg en inderdaad, geen kasteel te zien. Ik steek de drukke N225 over en vervolg mijn weg naar het eerste keuzepunt. Ik verlaat het bos en wandel verder over de Wolfhezerheide. Ik passeer een informatiebord over een verdwenen middeleeuws dorp en verlaat de oranje route. In plaats daarvan volg ik eerst de blauwe en dan de gele pijlen. Ik kom langs een tijdelijk gesloten Fletcher hotel, ga rechts en arriveer bij de ‘duizendjarige den’. Nu volg ik de loop van de Papiermolenbeek. Ik passeer een geel-zwarte grenspaal, de markering van het voormalige Landgoed De Sonnenbergh.

De ‘Jeeptunnel’ nabij Wolfheze

Vervolgens volg ik het 1,4 km. lange pad parallel aan de spoorlijn naar het station van Wolfheze. Halverwege kom ik langs de ‘Jeeptunnel’. Oorspronkelijk bedoeld om regenwater af te voeren maar sinds WO 2 lokaal bekend als jeeptunnel. Tegenover het treinstation ligt restaurant de Tijd. Ik neem hier even de tijd voor een kop koffie en een tosti om daarna te starten aan de laatste 6 kilometer. Ik wandel door een woonwijk – eigenlijk het terrein van een GGZ-instelling – naar een watertoren. Hier ga ik rechts over de begraafplaats en volg vanaf nu het blauwe klompen pad.

Fletcher hotel Klein Zwitserland te Heelsum

Het pad voert mij langs de rand van de plaatselijke golfbaan en eindigt bij de sportvelden. Nog een klein stukje door het bos en de bebouwde kom van Heelsum om te arriveren bij het einddoel van vandaag en wel hotel Klein-Zwitserland…..

Comment
  1. Hoi Peter, mooi verhaal wederom. Jammer dat het weer niet je dat is ! Zit je in de Kromme Dissel ?
    Veel plezier in ons mooie land .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *