Veluwe Zuid 2

Bron: Klavertje Vier Arrangement Fletcher Hotels
Van/naar: Heelsum – Wolfheze
Afstand: 14,5 km.

Dag 2 van het wandelarrangement op de Veluwe. Even voor 11 uur check ik uit en verlaat hotel Klein-Zwitserland. Ik wandel door het dorp naar het clubhuis van de golfbaan en volg dan de blauwe klompen van het Molenbeeksepad door de Wilhelminabossen.

Grafheuvel uit de steentijd met infobord

Ik wandel vervolgens langs de golfbaan, dan tussen de volkstuintjes door naar de rand van de bebouwing. Ik steek de verharde weg over en betreed een historisch heideveld. Dit is namelijk een van de plekken waar in 1944 de operatie Market Garden plaats vond. De operatie liep niet geheel volgens plan, de slag om Arnhem was mislukt. Ik volg het zandpad over de heide naar Landgoed Quadenoord. Vandaag loop ik enkel door de bij het landgoed behorende bossen, morgenaal ik nader kennis maken met het domein. Ik kom langs een grafheuvel uit de steentijd en iets verder passeer ik vakantiepark De Dikkenberg.

Militair oefenterrein De Ginkelse Heide

Voorbij het park ga ik linksaf over een bonkige weg langs enkele leuke optrekjes met opritten zo lang dat de woningen amper te zien zijn. Over de Panoramaweg wandel ik naar de Celtic fields, prehistorische akkers waar nog weinig van te zien is. Bij het uitzichtplatform ga ik links loop ik naar een volgend uitzichtpunt bij de spoorlijn. Ik steek het spoor over, ga onder de A12 door en verderop ga ik rechtsaf naar de Ginkelse Heide. Ik volg het zandpad over het militair oefenterrein naar de schaapskooi aan de horizon. Hier ga ik naar rechts over een 1,2 km. lang fietspad. Hierbij passeer ik halverwege de plek waar van 1935 tot 1944 werkkamp ’t Wijde Veld stond.

Muurschildering in de tunnel onder de A12

Aan het einde van het betonnen fietspad ga ik weer onder de A12 door en ga door het bos naar hotel De Buunderkamp. Morgen de laatste etappe terug naar Doorwerth…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *