Venloop

Het moest er een keer van komen, meedoen aan de Venloop. Het hardloopevenement in en om Venlo kent sinds 2012 ook een wandeltocht en deze stond al geruime tijd op mijn wensenlijstje. Een aantal keren paste het niet in mijn agenda en het is ook al voorgekomen dat ik – ondanks beschikbaarheid – verzuimde in te schrijven. Dit jaar is het dan wel gelukt, mede dankzij mijn huidige werkgever – Munckhof – die met een bedrijfsteam aan de start staat.

De 40 km. route – om nog een keer na te lopen

Om half 7 arriveer ik bij Hotel Puur op de Parade in Venlo, de uitvalsbasis van Munckhof voor vandaag. Ik ben nog moederziel alleen en zal moeten wachten op een van mijn collega’s met mijn startbewijs. Ik ben een van de drie Munckhof-lopers die starten op de 40km. Het merendeel van onze groep zal uitkomen op de 10, 20 of 30 km. en zijn dientengevolge nog niet in Venlo gearriveerd. Om 7 uur stipt wordt voor de deur van het Limburgs Museum het startschot gegeven. Na een korte opwarmperiode besluit ik het tempo iets op te voeren om uit de massa te geraken. Dat lukt aardig waardoor ik eenmaal buiten de bebouwde kom redelijk in de luwte loop. Ik passeer de Venkoelen en loop vervolgens door Schandelo richting Velden. Van hier gaat het oostwaarts naar de Lommerheide waar pal aan de Duitse grens het pannenkoekenhuis Jagersrust is gesitueerd. Een uitstekend moment om na 16 km. een korte rustpauze in te lassen.

Rustpuntje in de Kasteeltuinen Arcen

Na koffie en broodjes vervolg ik mijn weg parallel aan de rijksgrens. Niet voor lang trouwens want al snel draait het bospad naar links richting Arcen. Door de bossen bereik ik de rotonde op rijksweg N271 en volg deze weg via de ventweg. Op het noordelijkste punt van de route draaien we linksaf naar het centrum van Arcen waar de terrassen mede door het prachtige weer goed gevuld zijn. Het vaandel van het 25 km.-punt heeft een plekje gevonden voor de toegangsbrug van de Kasteeltuinen. De route loopt een stukje door de bekende attractie om vervolgens wederom een stukje over de N271 te lopen. Nabij de veerpont naar Lottum verlaten we de grote weg en volgen parallel een kleinere weg naar Lomm. Aan de rand van Lomm voegen de deelnemers aan de 30 km. zich bij ons en wordt het vanzelf een stuk drukker op de route. In het centrum van Velden wordt alweer de N271 aangedaan en wordt het nogmaals een stuk drukker. Hier komen namelijk de 20km.-lopers er bij en tevens is op de markt in Velden de start van Walk en Wheels, welkom aan de rolstoelers.

Controlepost in Arcen

Bij het Plantencentrum Velden zijn er nog 5 kilometer te gaan, de laatste loodjes. Voor ons ligt de autosnelweg A67 en daar zullen we via een lus voorbij moeten. Bij de kapel van Genooy besluit ik weer even te gaan zitten. De vermoeidheid tengevolge van te weinig trainingsuren gaat zijn tol eisen, ik krijg last van mijn rug. Maar opgeven is in dit stadium geen optie, de skyline van Venlo laat zich tenslotte al zien. Langs de boorden van de Maas wandel ik rustig naar het Stadje van Plezeer. Het is druk in de stad, op de Parade zijn dranghekken  geplaatst om de route voor de wandelaars vrij te houden. Ik passeer Hotel Puur maar moet nog enkele honderden meters tot de Finish. Het doel is bereikt!

Een drukte van belang op de Parade in Venlo

Vervolgens via het park terug naar Puur voor de afterparty, Tijd voor een pilsje, soep en een broodje en bijpraten met de collega’s. Een vermoeiende doch geslaagd dag; prachtig wandelweer en dito mooie routes, wat wil je nog meer?!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *