Versleten

Vroeger was het leven simpel, alle afval ging in de afvalbak ongeacht wat voor soort afval. Tegenwoordig moeten we dit kleine afval scheiden: groen, glas, plastic en dat wat rest. Voor zover het verhaal van het kleine afval, voor het grote afval gelden weer andere regels. Daarvoor heeft de gemeente een milieupark bedacht. De gemeente Sittard-Geleen heeft 3 van deze faciliteiten zodat er altijd eentje in de buurt is. Via een geavanceerde weegbrug kan men hier alle verbouwingsafval kwijt, echter ook hier moet weer gesplitst worden. Hout apart, ijzer apart en overig bouwafval ook weer in een aparte container.

De moderne tijd brengt natuurlijk ook modern afval met zich mee. Het lijkt soms wel of elektrische apparaten sneller de geest geven dan vroeger en vaak is een vervangingsaankoop goedkoper dan reparatie. Gelukkig kan het defecte apparaat ook bij het milieupark worden ingeleverd, natuurlijk in een aparte container.

Een snelle blik in zo’n wit- en bruingoed container geeft een goede indruk van wat er onlangs is aangeschaft op het gebied van consumenten-electronica. Een handige jongen kan waarschijnlijk nog een hoop repareren maar dat is niet meer in de tijdgeest, kapot betekent al snel afgedankt.

Lang leve de wegwerpmaatschappij……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *