Veulvennekespad

De kortste weg is niet altijd de snelste, dat bleek vandaag weer eens. De meest logische en kortste treinroute naar het startpunt van vandaag – het Brabantse Heeze – duurt 1 uur en 2 minuten. Echter als ik in de Intercity blijf zitten tot Eindhoven en dan de Sprinter terug neem richting Weert, dan duurt de reis exact 1 uur. OK, slechts 2 minuten winst maar een bijkomend voordeel is dat de laatstgenoemde optie zondags een half uur eerder beschikbaar is. Dientengevolge arriveerde ik vanmorgen om  kwart voor negen op het verlaten stationnetje van Heeze.

De 24 km. lange wandeling van On Track start op een parkeerplaats tussen Someren en Heeze maar aangezien ik de auto thuis heb gelaten stap ik halverwege in de route. Begin van dit jaar was ik hier al eens in het kader van een NS-wandeling van Geldrop naar Heeze. Echter, vandaag zal de route toch grotendeels anders zijn, een kleine doublure is niet te vermijden. Dit is gelijk bij het vertrek al het geval: tot kasteel Heeze heb ik een moment van herkenning al liep ik dit stuk de vorige keer in de omgekeerde richting. Het grootste deel van de tocht gaat over onverharde paden door bos en heide en langs een veelvoud van vennetjes. Dit verklaart gelijk de titel van de wandeling: veulvennekes is gewoon Brabants voor veel vennetjes.

Na de eigenlijke start/finish wordt de Strabrechtse Heide betreden. Via een aantal zandverstuivingen bereik ik na de nodige kilometers schaapskooi De Plaetse van Staatsbosbeheer. Na nog wat gekronkel door het stroomgebied van de Kleine Dommel wandel ik via Strabrecht Heeze weer binnen en neem weer de verbindingsroute naar het station.

De goedkope treinkaarten zijn op dus zal ik volgende keer weer iets dichter bij huis op zoek gaan naar mooie wandelingen. Nieuwe routes liggen al te wachten…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *