Vianden

Terwijl in het midden van het land de scholen weer zijn begonnen is in Limburg de vakantie nog in volle gang. Zodoende heeft de helft van mijn familie het land verlaten om van een welverdiende vakantie te genieten. Niet dat ik nu eenzaam ben want er blijft altijd nog een helft over.

In het bericht van gisteren heb ik al kort melding gemaakt van mijn bezoek aan de Belgische Ardennen vanwege bezoek aan vakantie vierende familieleden. Het weer nodigde niet uit om de hele dag op het vakantiepark te blijven dus werd besloten om de omgeving te verkennen. De omschrijving van omgeving moet je ruim zien en zodoende hebben we de toeristische route naar het Groothertogdom Luxemburg gevolgd. Het doel van de reis was het pittoreske stadje Vianden. Vanaf de brug over de rivier de Our gaat het over de kinderkopjes bergop naar het Kasteel van Vianden waar men kan genoten van het prachtige uitzicht.

Natuurlijk hebben we het kasteel – waarvan het oudste gedeelte uit de 11de eeuw stamt – met een bezoek vereerd. Er zit trouwens nog een Nederlands tintje aan deze burcht want in 1417 kwam het in bezit van van de familie Nassau. Dit werd later Oranje – Nassau en – jawel – regeert nog steeds over Nederland. De band met het huis Nassau is nog steeds overduidelijk aanwezig in de Buerg Veianen.

Bij het verlaten van het kasteel begon het licht te regenen dus werd snel afgedaald naar de Our waar de auto weer stond te wachten. Bij stralend weer was de kabelbaan naar het hoog gelegen terras met wederom indrukwekkend uitzicht zeker een aanrader geweest maar vandaag zat dat er niet in.

Desalniettemin was het een aardig uitstapje naar een mooi stukje buitenland met een vleugje oranje historie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *