Visé

De bouwvak-vakantie is begonnen met vele caravans als resultaat. De landelijke uittocht was vanmorgen duidelijk zichtbaar op de A2 naar het zuiden. Een rechter rijstrook gevuld met sleurhutten op weg naar de zon en ik schiet ze in volle vaart voorbij.

Ondanks het slechte weer heb ik besloten om te gaan wandelen. Vanwege een andere afspraak vroeg in de middag is de keuze gevallen op een korte wandeling van 15 kilometer uit het boekje ‘Bidden bij de buren’. Tot op het laatste moment twijfel ik nog maar uiteindelijk vertrek ik even voor half 9 vanaf het Vroenhof in Eijsden. Het streven is om tussen 11 en half 12 hier weer terug te zijn en ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken. Op pad richting Kasteel Eijsden en vervolgens op naar België. Vlak over de grens – in de Voerstreek – ligt het plaatsje Moelingen. Bij de Orsmolen steek ik de Berwijn over en is het afgelopen met verharde wegen. Tot aan de rand van Visé is het een en al modder wat de klok slaat en de regen blijft met bakken uit de hemel komen.

Pas als ik de St. Martinuskerk in harte Visé – Wezet voor de Vlamingen – bereik, klaart de lucht enigszins op. Met mijn linkeroog op de kerktoren gericht constateer ik dat het bijna half elf is. Dat betekent dat ik enigszins krap in mijn time-window zit want de terugweg telt nog 6 km. Met de Maas aan mijn linkerhand en de A2 en de spoorlijn aan mijn rechterhand trek ik noordwaarts naar Laag Caestert. Via de oever van het riviertje de Voer  en een fraaie beukenlaan wandel ik het terrein van Kasteel Eijsden weer op.

Het café aan het Vroenhof heeft zijn deuren reeds geopend maar ik kan – en moet – de verleiding weerstaan. Klokslag half twaalf verlaat ik de parkeerplaats, snel terug naar huis. Om 12:30 uur staat de volgende activiteit alweer op het programma……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *