Vlieland

Shit happens, alleen jammer dat dit nu juist vandaag moet gebeuren. Het geplande programma is totaal in de war geschopt met dank aan de weergoden.

Het zag er zo goed uit vanmorgen, tijdens het ontbijt stopte het zelfs met regenen dus op naar Vlieland. De onheilstijding kwam echter niet veel later, een telefoontje van de rederij dat er vandaag niet zal worden gevaren. Er wordt stevige storm verwacht op zee en dan zit een overtocht met de reddingsboot ‘De Vriendschap’ er niet in, jammer maar helaas. Dat wordt dus improviseren geblazen en dientengevolge weinig wandelkilometers. Mijn OV-chipkaart krijgt het druk vandaag, 4 keer moet ik overstappen om veilig met Connexxion Harlingen te bereiken.

Als ik de ferry-terminal van Rederij Doeksen binnen wandel, zie ik de volgende vertraging reeds op de borden staan. De boot naar Vlieland vertrekt pas om kwart over twee en daardoor moet ik dus 75 minuten overbruggen. Mooi moment voor een kopje koffie en lunch. Op de boot verwonder ik mij over het fraaie weer dat enige verbazing wekt inzake de afgelasting van hedenmorgen. Na anderhalf uur varen zet ik voet aan wal op Vlieland, het centrum begint direct aan de haven. Zonder veel moeite arriveer ik bij B&B Torenzicht alwaar ik verwelkomd word door een dame uit – of all places – Oirsbeek.

Aangezien het reeds over vieren is, heb ik alleen nog tijd voor een korte verkenning van Oost-Vlieland. Vanaf de vuurtoren loop ik toch nog maar even het laatste stukje van de originele route, heb ik dat in ieder geval gehad. Al met al is het toch een bijzondere dag geweest, geen overtocht met ‘De Vriendschap’ en een avontuurlijke rit met de Vliehors-Express maar een halve dag in de bus. Morgenvroeg brengt de sneldienst mij naar Terschelling, als alles goed gaat……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *