Volbracht!

Het was een zware dag maar het is gelukt: voor de 7de keer heb ik de Kennedymars uitgelopen. Een mooie dag, mijns inziens te mooi om 80 km te wandelen. Geen druppeltje regen en dat was de afgelopen jaren wel eens anders. De eerste 17 km tot Koningsbosch gingen voorspoedig binnen 2½ uur. Echter, het kan niet goed blijven gaan. Mijn jaarlijkse dip kwam dit jaar wel erg vroeg. Tussen Mariahoop en Posterholt verdween de fut langzaam. Een korte pauze op de controlepost leek de kracht enigszins terug te brengen. Leek, want het plezier was maar van korte duur. De 10 km lange route naar Montfort voelde als een martelgang. De energie gleed langzaam uit mijn lichaam en ik bewoog puur uit automatisme. Wel 10 keer heb ik aan opgeven gedacht. Aangezien het praktisch is om dit te doen met vervoer in de buurt ben ik maar doorgehobbeld naar de controlepost in Montfort. Daar aangekomen stond mijn begeleidingsteam al klaar om de eerste opvang te verzorgen. Het werd een ongewoon lange pauze met koffie, fris en broodjes. Na het wisselen van sokken en schoenen besloot ik weer op pad te gaan. Het ging een stuk beter, met ups and downs. Het benauwde weer bleef parten spelen maar opgeven, no way. Na Thorn zat de vaart er goed in, mijn streeftijd was al vaarwel gezegd. Vanaf de laatste controle in Dieteren kon ik mijn normale tempo aanhouden. Dat tempo lag voor de meeste wandelaars op dit tijdstip een stuk lager wat leidde tot veel inhaalactie’s.
Om 21.26 uur arriveerde ik bij de finish. Op dit tijdstip was ik de afgelopen 3 jaar allang thuis maar dat maakt de prestatie niet minder. Ik heb het gehaald, dat is het  belangrijkst. De tijd is ondergeschikt.
Volgend jaar weer? Geen idee, ik heb nog een jaar om daar over na te denken…..

Kennedymars 2009

Alleen kan ik het niet dus een bedankje voor alle supporters is op zijn plaats. Paul en Ivo voor de goede verzorging, Bert voor het meelopen tijdens de laatste kilometers, de EHBO-er van café de Post voor het behandelen van mijn blaren en alle vrijwilligers die gezorgd hebben voor een uitstekende organisatie.

Kijk voor een sfeerimpressie op www.double-eye.nl

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *