Voorverkoop

Ze staan weer in de rij, wachten tot de kassa open gaat. Vandaag start de voorverkoop voor de 45ste editie van Pinkpop en met verwacht dat de beschikbare kaarten snel uitverkocht zullen zijn.

Rij_Pinkpop_2014

In de rij voor een kaartje bij Buro Pinkpop

Natuurlijk is dit in belangrijke mate te danken aan de komst van The Rolling Stones naar Landgraaf maar uitverkocht is het festival de laatste jaren eigenlijk altijd. Toen ik vanmorgen mijn wekelijkse boodschappen ging doen doen bij de Appie kon ik het niet laten om even om het hoekje te kijken bij het hoofdkantoor van Buro Pinkpop. De lange rij wachtende reikte al bijna tot aan de parkeerplaats van de grootgrutter en dat terwijl Jan Smeets de deur pas over anderhalf uur open zal gooien.

Mick Jagger tijdens Pinkpop 1979

Mick Jagger tijdens Pinkpop 1979

Ik ga al jaren niet meer naar Pinkpop, 3 dagen is mij te lang en te onoverzichtelijk. Vroeger toen het nog een eendaags festival was, toen was het overzichtelijk; 1 podium en 10 artiesten, je kon gewoon blijven liggen in het gras en het programma aan je voorbij laten komen. Tegenwoordig moet je het programma aandachtig bestuderen en een planning maken om je favoriete bands te kunnen bekijken en dan zijn er dit jaar ook nog eens 4 podia!

Entreekaartje Pinkpop 1983

Entreekaartje Pinkpop 1983

In 1979 was ik er wel bij toen Mick Jagger ook aanwezig was maar niet op het podium verscheen. Het betreffende toegangsbewijs heb ik helaas niet meer maar ik heb wel nog het exemplaar uit 1983 in mijn archief gevonden, dat kostte toen liefst 35 Gulden. Dat is tegenwoordig al niet meer voldoende voor het noodzakelijke natje en droogje…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *