Wanaka

Malleur……depannage……..gisteren is mijn wandelrugzak kapot gegaan. De rits rondom heeft het begeven. Gelukkig hebben we geen flinke trekking gedaan en hebben we veel in de bus gezeten. Maar er moest wel een nieuwe komen. Gelukkig hebben ze in Wanaka een aantal outdoor-shops en ben ik dus gaan winkelen. Ik ben geslaagd en ben nu de gelukkige eigenaar van een Deuter Futura 32.
Vandaag zijn we met de bus gereisd van Fox Glacier naar Wanaka. Hierbij kwamen we langs de Haast-rivier, Haast-Village en over de Haast-pas. En dat zonder veel haast. Al deze locaties zijn genoemd naar Johann Franz Julius von Haast (1822-1887), een Duitse geoloog die onder andere de Franz Jozef Gletsjer zijn naam heeft gegeven. Bij het oversteken van de Haast-pas verlaten we de westkust en verandert het klimaat en het landschap bijna per direct. Na nog een paar korte wandelingen arriveren we in Wanaka.

Woensdag wordt een speciale dag. Wij vertrekken pas na de middag naar het nabijgelegen Queenstown, dus is er nog tijd voor iets leuks. Voor een gedeelte van de groep wordt dit naar eigen believen ingevuld en een gedeelte gaat een stevige wandeling van ca. 2 uur doen. ik heb weer andere plannen. Samen met een reisgenote worden we om kwart voor 9 opgehaald en gaan we naar een vliegveld. Wij gaan namelijk sky-diven oftewel een duosprong met een parachute – inclusief vrije val van ca. 1 minuut – vanaf 15.000 voet (= ongeveer 4,5 km) hoogte. Spannend!!! Ik heb er even over getwijfeld maar toch, het is hier prachtig om te springen (zegt men) en met de huidige koers – 1 NZ$ = 0,40 Euro – is het niet eens zo duur.

@Theo: Je had natuurlijk gelijk, ik had bij een aantal links een knippen-plakken-foutje gemaakt en dan werkt het dus niet. Ondertussen heb ik alles gecorrigeerd.
@Remco: Ik had de uitslag van het KVL gisteren al gelezen op de site van L1. Fantastisch gedaan en van harte gefeliciteerd met jullie 2de plaats………ALAAF!!

Comments
  1. wat ben je diep gevallen maar gelukig hang je aan een parrachut ik weet zeker dat je het geweldig zult vinden

  2. de links doen het weer.ik heb dit natuurlijk even gechecked.mooie rugzak (ook in die kleur?)
    Groetjes en veel plezier in de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *