Weer of geen weer….

Het weer, een dankbaar gespreksonderwerp.

Nu het voorjaar zich aandient zal ik weer met grotere regelmaat op de wandelpaden te vinden zijn en dat verklaart direct mijn interesse in het weer. Zeker bij de iets langere tochten – ik denk dan aan 20 km of meer – is de weersverwachting van groot belang. Ten eerste kan het van invloed zijn op mijn beslissing om de betreffende tocht überhaupt te gaan lopen. Maar daarnaast heeft het ook te maken met de keuze van mijn uitrusting. Wordt het een korte of lange broek, moet ik een trui aan en moet ik regenkleding of een zonnebril meenemen?

Aanstaande zaterdag vindt de jaarlijkse Kennedymars plaats. Ik ben reeds in het bezit van mijn startkaart dus het weer zal mij niet doen besluiten om niet van start te gaan. Voor een tocht van 80 km is de uitrusting wel van groot belang. Mijn trouwe volgers zijn doorgaans pas vanaf Monfort op de route, de eerste 40 km moet ik mij dus zelf van de nodige support voorzien. Daarna verdwijnt overbodige bagage in de materiaalwagen. Om een goed beeld te krijgen van de te verwachten weersituatie is het internet onontbeerlijk. Dagelijks werp ik een blik op weer.nl voor de meest actuele verwachtingen.

Het overzicht is duidelijk: de temperatuur van 12° is ideaal om te wandelen maar de toeschouwers zullen het wellicht te koud vinden. De verwachte hoeveelheid regenval is geen al te groot probleem daar ik wel prettig wandel bij een hogere luchtvochtigheid. Dat betekent echter niet dat ik de hele dag in de regen wil lopen, een enkel buitje tussendoor is weliswaar toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *