Weg

Een doordeweekse dag, zo rond het middaguur. Drukte op de Napoleonsweg. Dè noord-zuidverbinding van Limburg. Dè verkeersader tussen Venlo en Grathem. Officieel heet ie de N273 maar die designatie kent bijna niemand. Napoleonsweg wel en hoe. Jarenlang gold deze door bomen geflankeerde weg als een van de gevaarlijkste van Nederland. Dit stukje asfalt van ca. 30 km was berucht. Veel vrachtverkeer en landbouwverkeer zorgden voor een slechte doorstroming. De passages door dorpen als Haelen, Neer, Kessel en Baarlo waren ook niet echt snelheidverhogend. Dit eiste in al die jaren dan ook zijn tol, vele dodelijke ongevallen tot gevolg.
Maar nu is het stil………… 

Uw snelheid wordt nog steeds gecontroleerd en dat vergeet je snel. Zoveel ruimte om gas te geven maar dat mag niet. En waar is al dat verkeer gebleven? Op de oostoever van de Maas natuurlijk, op de A73!! Ruim een jaar is het zuidelijke gedeelte van de ruggegraat van Limburg opengesteld voor het snelverkeer. Nou ja, open……..
Van tunnel tot tunnel is maar 1 rijbaan beschikbaar en is de snelheid beperkt tot 70 km/u. Maar je hebt geen last van verkeerslichten.

Tenslotte een tip ter onthaasting: Kies af en toe voor de oude variant en geniet van de omgeving en even geen stress. Zeker als het weer zo mooi is als vandaag….. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *