Wehr

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1198
Afstand: 12,7 km.
Start en Finish: Sint-Severinuskerk

Net over de grens bij Sittard ligt Wehr. De wandeling van vandaag gaat een klein stuk over Sittards grondgebied maar de rest is Duits.

Sint-Severinuskerk in Wehr

Vanaf de kerk in Wehr – in de Duitse gemeente Selfkant – verlaat ik het dorp in zuidelijke richting. Voor mij ligt de Sittardse wijk Europapark maar daar ga ik niet naar toe. Ik volg het pad naar de rand van Tüddern en ga dan verder langs de Rodebach. Als ik Nederland binnen loop blijf ik de beek volgens hoewel deze nu Rode Beek heet. Ik maak nu een rondgang door het Sittards natuurgebied de Schwienswei. Ik wandel vervolgens langs een visvijver met een vreemde waarschuwing: Verboden te vissen!

Visvijver in natuurgebied de Schwienswei

Bij grenspaal 307 steek ik de grens met Duitsland weer over en loop langs een grote drankenhandel nabij Millen. Ik steek de doorgaande weg over en volg het graspad – inclusief brandnetels – langs de afrastering naar de volgende asfaltweg. Hier heb ik links zicht op de B56 en rechts op het winkelcentrum In der Fummer in Tüddern. In het bos ga ik rechts een trap omlaag naar een vijver. Voorbij de plas ga ik links naar de doorgaande weg om hier weer gelijk links het bospad te volgen. Even verder passeer ik weer een visvijver en volg het pad bovenlangs. Vervolgens wandel ik 50 meter over het fietspad langs de weg tussen Wehr en Tüddern.

Oorlogsmonument naast de kerk in Wehr

Dan ga ik rechtsaf door het Naturschutzgebiet Tüdderner Fenn. Bij het gemeentelager bereik ik de bebouwde kom van Wehr. Het duurt dan ook niet meer lang dat ik bij Sint-Severinuskerk met naastgelegen oorlogsmonument arriveer, de tocht is weer voltooid…….

 

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *