Weltcupfeeling pur

Van/naar: Kirchberg – Kitzbühel
Afstand: 15,0 km.
Hoogtemeters: ↑ 1.000 meter, ↓ 1.050 meter
Hoogste punt: 1.802 meter (Ehrenbachhöhe)

Donderdag, alweer de derde dag van de KAT Walk door de Kitzbüheler Alpen. Vandaag gaat de tocht over de Hahnenkammen naar het mondaine ski-oord Kitzbühel. De uitgestippelde route is eenvoudig te volgen; ik ben in bezit van een duidelijke Duitstalige routebeschrijving inclusief een overzichtskaart en daarnaast zijn er voldoende wegwijzers die mij op het juiste pad houden.

Der Wilder Kaiser gezien vanaf Gasthof Maierl

Het is nog rustig in Kirchberg als ik het dorp verlaat richting Maierl. Al snel passeer ik het Talstation van de Maierlbahn. De weg omhoog voert door het bos naar Bergschenke Krin. De geasfalteerde weg blijft stijgen om na enkele haarspeldbochten te eindigen bij Gasthaus Maierl. Ik neem hier even de tijd om te genieten van het mooie uitzicht op de Wilder Kaiser maar niet voor lang want ik moet nog verder omhoog. De klim gaat steil omhoog door bos en weide tot aan een half verharde Forstweg. Deze grindweg blijkt populair te zijn, er is sprake van veel zwaar vrachtverkeer. Vrachtwagens met grind en betonnen platen rijden op en af; in de verte hoor ik zelfs een helikopter. Ik passeer de Ochsalm op 1.458 meter met de wetenschap dat de top nog een kleine 250 meter hoger ligt. Terwijl ik bij een stroompje mijn watervoorraad bij vul, wordt ik gepasseerd door enkele mountainbikers die zichtbaar moeite hebben bij het bedwingen van de steile weg. Bij Gasthof Hochbrunn zie ik de verklaring voor het intensieve werkverkeer; hier wordt gewerkt aan de nieuwe Eichenhof-Gondelbahn en daar is die helikopter ook voor nodig.

De Ehrenbachhöhensee met de Fleckalmbahn

Nog een klein stukje omhoog en ik ben op het hoogste punt van vandaag, de Ehrenbachhöhe op 1.802 meter. Tijdens de afdaling wandel ik onder de Fleckalmbahn door naar de Ehrenbachhöhensee en dan door de weide naar de Bernhardkapelle. Er is veel volk op de been en die wandelen bijna allemaal naar de Hahnenkammbahn (1.668 meter).  Die schwerste Abfahrt der Welt: Die Streif! Dit is het strijdtoneel van de jaarlijkse Hahnenkamm-Rennen. In het starthuis hangt de indrukwekkende lijst van voormalige winnaars van de iconische wedstrijd. Onder hen ook de winnaar van de slalom in 1974, de tegenwoordig bekende schlagerzanger Hansi Hinterseer. Ik kan hier natuurlijk met de kabelbaan rechtstreeks naar Kitzbühel maar het lijkt mij mooier om via de Streif-wanderung over de piste naar beneden te wandelen. Maar eerst neem ik plaats bij Hocheckhütte voor een korte lunchpauze.

Terwijl ik geniet van het geweldige uitzicht over Kitzbühel begint de wind op te steken en trekt de bewolking snel omhoog. Binnen 5 minuten is het uitzicht compleet verdwenen en bevindt ik mij in compleet andere omstandigheden. Het is een stuk frisser geworden maar het regent niet dus is besluit gewoon te gaan wandelen. Met mijn windjack aan begin ik aan de  5 km. lange afdaling met een hoogteverschil van 889 meter over de beroemde skipiste. Langs de route zijn de belangrijke gedeeltes van de afdaling gemarkeerd met informatieborden zoals bij de Mausefalle, het steilte deel van de piste (85% verval). Over wandelweg nr. 26 loop ik langs de Seidlalmsee naar de Seidlalm. Voorbij de Hausbergkante passeer ik het snelste stuk van de afdaling waar snelheden van 140 km/u worden bereikt. niet veel later passeer ik de golfbaan van de Rasmushof waar zowel de afdaling als de slalom wedstrijden finishen. Mijn finish is ook in zicht, midden in het centrum van Kitzbühel  is mijn hotel voor komende nacht gesitueerd, welterusten…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *