Wettersteingebirge

Van/naar: Garmisch Partenkirchen – Schachenhaus
Afstand: 12 km.
Hoogtemeters: ↑ 1.170 meter, ↓ 30 meter
Hoogste punt: 1.867 meter (Schachenhaus)

In het routeboek staat voor de wandeling naar het Schachenhaus 4,5 uur. Dit gaat niet lukken, daarover later meer. Mijn bagage gaat vandaag naar Scharnitz waar ik maandag zal overnachten. Ik zal dus een basisuitrusting voor één nacht zelf moeten meenemen in een kleine rugzak. In tegenstelling tot gisteren neem ik vandaag ook mijn wandelstokken mee, misschien toch handig.

Maria waakt over de wandelaars in de Partnachklamm…

Het begint weer met bus nr. 2 maar dan de andere kant op. Uitstappen bij het skistadion en dan langs de springschans over de verharde weg naar de Partnachklamm. Niet zo uitdagend als die van gisteren maar desalnietemin indrukwekkend. Nu wordt het lastig, de route gaat over de Kälbersteig. Ik probeer het een stuk omhoog maar besluit op een gegeven moment dat dit pad voor mij wellicht te hoog gegrepen is. Ook de routebeschrijving geeft aan dat de Kälbersteig zeer steil en modderig is – wat ik al ontdekt had – en biedt een alternatief aan. Wel langer maar minder steil. Ik besluit de optie te lichten.

Het eerste stuk van de Kälbersteig – heb ik rechts laten liggen

De alternatieve route langs de rivier gaat echter ook niet vanzelf. Op enkele plaatsen is het pad weg geslagen en is enig kunst- en vliegwerk noodzakelijk om en route te blijven. Aan de andere kant van het water gaat de weg langzaam omhoog. Er lijkt geen einde aan de steigende weg te komen en ik begin mij langzaam af te vragen of ik de goede keuze heb gemaakt. Maar helaas, niets meer aan te doen. Volhouden is het devies en er is trouwens ook geen andere mogelijkheid.

Over de Schachenweg omhoog (of omlaag), te voet of fietsend….

Eindelijk kom ik bij de aansluiting met de Kälbersteig. Nog 3 km. naar het Schachenhaus, lijkt niet ver maar schijn bedriegt. De benen voelen zwaar en ik voel mij genoodzaakt om meer dan normaal te pauzeren. König Ludwigs’ Alpenschloss laat zich zien in de verte. Een goed teken want daarnaast ligt het Schachenhuis, mijn plekje voor de nacht. De keuken gaat al bijna sluiten, de keuze is dus beperkt maar nietemin lekker en voedzaam.

Het Schachenhaus, net op tijd voor het avondeten

Morgen naar Scharnitz, welke route is nog onduidelijk. Ik slaap er nog een nachtje over……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *