Whangamata

En daar zijn we weer…….
Vanuit Whangamata aan de oostkust van Nieuw-Zeeland maken we een korte koffiestop cq. internet-stop. Wij zijn onderweg naar Rotorua waar we in een National Park zullen overnachten. Wij blijven daar twee nachten en slapen ook 1 nacht bij de Maori’s. Het programma zal daar hoofdzakelijk bestaan uit de bereiding van de Hangi – een traditionele maaltijd – en veel zang en dans. Na de Maori’s – of Mauri’s zoals ze hier genoemd worden – verplaatsen we ons de laatste keer op het Noordereiland en gaan we naar Wellington. De laatste 2 weken zullen we verblijven op het Zuidereiland. Alles gaat nog naar wens, het weer is uitstekend en ik ben al een paar lokale muggen tegen gekomen.
Je ziet hier trouwens dingen die je niet verwacht. Dan heb ik het niet over inheemse planten, bijzondere huizen en andere automodellen dan bij ons maar heeel andere dingen. Gisteren in Thames bijvoorbeeld spotte ik een kantoor van – jawel – de Rabobank. En gisteren in Whitianga in de supermarkt, New World geheten, hadden ze een groot assortiment Nederlandse en Belgische bieren. Op zoek naar brood kwam ik een zakje Dutch Fruit Buns tegen en dat zijn natuurlijk krentebollen. Op zich is dat niet zo heel vreemd maar wel dat op de verpakking ook gewoon Krentebollen stond.
Ik zou jullie graag wat foto’s laten zien maar ik heb hier geen mogelijkheid om foto’s te uploaden. Ik ga er van uit dat ik vanuit Rotorua wel weer een berichtje op het World Wide Web kan achterlaten. Voor diegenen die zich afvragen wat het tijdsverschil is; het is heel simpel, het is hier even laat als in Nederland maar dan 12 uur eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *