Wheels

Iedere eerste zondag van de maand is koopzondag in Geleen en in oktober hangt de winkeliersvereniging daar altijd een speciaal thema aan. Het draait vandaag allemaal om mobiliteit en dat in de breedste zin van het woord. Op het ene plein kon een nieuwe auto worden uitgezocht terwijl het andere plein werd ingenomen door heel andere vervoersmiddelen zoals scooters en brommobielen.

Een belangrijke plek was ingeruimd voor de Mini’s van de ‘Southern Hills Mini Meeting‘. De Geleense winkelstraten werden in beslag genomen door een gevarieerd assortiment Britse autootjes. Natuurlijk waren de creatie’s van Sir Alec Issigonis niet alleen door het winkelend publiek te bekijken maar werd er ook gereden met de kleine karretjes.

Op het theaterplein kon het massaal toegestroomde publiek ook genieten van een demonstratie van een aantal Four-wheel-drives. De stoere bolides van de ‘Pratsjpikke‘ bedwongen de hindernissen met het grootste gemak en gaven een nieuwe dimensie aan het begrip sloopauto. Wat een spektakel!

In het horeca-straatje tenslotte vond een wel heel aparte vorm van mobiliteit plaats. Een aantal min of meer sterke mannen deden hun uiterste best om met louter spierkracht een uit de kluiten gewassen vrachtw2agen van zijn plaats te krijgen. Het bleek geen officieel onderdeel van het Wheels Event te zijn maar een oefening voor de wedstrijd van volgende week.

Volgende week dus waarschijnlijk meer over deze krachtpatsers…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *