Geluk of wijsheid?

De laatste dag, nog één wandeling en dan zit het er weer op. Ik wil vandaag vroeg op pad en vertrek dan ook gelijk na het ontbijt. Het blijkt een wijs besluit te zijn maar daarover later meer.

De wandeling start door het Hoornse bos en via de duinen bereik wederom het noordzeestrand. De wind is ten opzichte van gisteren flink afgezwakt en dat maakt de tocht over het verlaten strand er een stuk aangenamer op. Via een pad dat er eigenlijk niet is verlaat ik het strand weer. In dit specifieke geval brengt de GPS uitkomst. Simpelweg zorgen dat het pijltje het lijntje blijft volgen en verdwalen is bijna niet mogelijk. Het traject door De Boschplaat vereist hier en daar enige improvisatie. Grote delen van het pad staan namelijk onder water maar met enig kunst- en vliegwerk weet ik de waddendijk te bereiken. Nog een kleine kilometer over de dijk en ik ben op het eindpunt van de wandeling in Oosterend.

Nu is het moment om meer te vertellen over het wijs besluit. Terwijl ik Oosterend binnenwandel wordt ik ingehaald door lijn 120. Gelukkig blijft de bus even wachten bij de halte zodat ik niet noodgedwongen een uur op het gezellige terras moet vertoeven. Na een ruim half uur parkeert de bus in de haven van West-Terschelling. De aansluiting is perfect want om half 1 vertrekt de veerboot naar Harlingen, snel een kaartje kopen dus en aan boord. Dat scheelt want de volgende boot gaat pas om 16.30 uur. Het mag duidelijk zijn: ik noem het wel wijsheid maar eigenlijk is het gewoon puur geluk.

Om half 3 zet ik weer voet aan wal op het Friese vasteland, nu nog vijf uur in de trein naar het zuiden…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *