WW

Morgen is het 1 oktober 2009 en vanaf die datum ontvang ik een werkloosheidsuitkering. Jammer maar waar. Ruim 30 jaar geleden begon ik aan mijn eerste echte baan en na een aantal omzwervingen via verschillende werkgevers ben ik bij mijn huidige werkgever terecht gekomen. Jazeker, u leest het goed: mijn huidige werkgever. Vandaag is namelijk mijn laatste werkdag. Hoewel, werkdag is iets teveel eer voor deze laatste woensdag van september. Ik ben al twee maanden niet meer op mijn werk geweest en dat was ook niet gewenst. Men had namelijk niets meer voor mij te doen, het werk was op. Mijn functie bestond al sinds Pasen niet meer en het kantoor was gesloten maar er was nog wel wat bezigheidstherapie beschikbaar op het hoofdkantoor in Eindhoven dus heb ik mij daar tot 1 augustus nog een beetje vermaakt. Maar nu is het dus echt voorbij na 14½ jaar in dienst geweest te zijn. Een fusie en een reorganisatie hebben een eind gemaakt aan een lang dienstverband.

You are fired

Afscheid hoef ik niet meer te nemen, mijn collega’s zijn mij misschien allang vergeten. Het toegangspasje is reeds ingeleverd en alle documenten zijn getekend. Vanaf morgen werk ik er niet meer maar ben ik er alleen nog maar verzekerd. Nu maar hopen dat de arbeidsmarkt zich weer snel herpakt en dat er kansen komen voor een werkloze IT-er.

Ik ben hoopvol, het komt wel goed…………

Comments
  1. Hoi Peter,

    Alles komt wel goed. Ik heb weer werk per 1 oktober. En ww voor een paar maanden ging ook wel. Gewoon op alles schrijven wat je leuk vindt ookal sluit het niet helemaal aan bij je opleiding. Vergeten ben ik je nog niet. Veel succes met solliciteren en de aanhouder en de ervaring wint.

    groetjes Marjo Jongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *