Zegen

Ze staat alweer ruim een half jaar op haar vertrouwde plek aan de Nachtegaalstraat maar een feestelijk welkom was er nog niet geweest. Hoogste tijd om daar iets aan te doen en aldus geschiedde het heden.

Maria-altaar

Waar gaat dit over? Over Maria natuurlijk!! Om precies te zijn: het Mariabeeld aan het pleintje in de Nachtegaalstraat te Geleen. Ruim een jaar geleden werd het beeld verwijderd om gerestaureerd te worden en zo’n 5 maanden later keerde ze fris en fruitig weer terug in het kleine parkje voor mijn huisdeur. De firma “Hoaf van Eden” van de familie Meijers uit Stein heeft goed werk geleverd, het Mariabeeld en het bijbehorende altaar zijn mooi gerestaureerd. Daarmee was het werk echter niet af. De verlichting en bestrating moesten ook vernieuwd worden en dat zou door de gemeente Sittard-Geleen gedaan worden.

wijwater

Ruim een jaar na de start van de restauratie zijn alle werkzaamheden afgerond en kan het slotakkoord plaatsvinden.  Dientengevolge heeft zich vanmiddag een select gezelschap verzameld bij Maria voor de feestelijke ingebruikname. Verwacht geen groot volksfeest, dat past niet bij een inzegening want dat staat er te gebeuren. Volgens goed katholiek gebruik dient na een restauratie het Mariabeeld opnieuw te worden ingezegend en vandaag zal dit worden verzorgd door pastoor Quaedvlieg van de St. Augustinusparochie.

inzegening

Met een korte ceremonie worden de plechtigheden voltrokken en kunnen de aanwezigen weer huiswaarts keren. Nu is het wachten op de eerstvolgende processie die hier een rustaltaar zal inrichten…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *